Kommer mopeden att dö ut?

I slutet av februari i år klubbade regeringen igenom helt nya regler för den som vill köra moped, snöskoter och terränghjuling.  
När det gäller moppar så flyttas det ett steg upp. Klass 1 som får köras i 45 kilometer i timmen och som idag bara kräver ett förarbevis kommer efter den 1 oktober att kräva ett speciellt körkort. 

Klass 2 får därmed det lite neklare förarbeviset, mopederna i denna klass får däremot bara framföras i 25 kilometer i timmen. För skoter och terränghjuling så gäller de tidigare bestämmelserna så vitt vi kan se, vilket betyder att du ska vara 16 år och ha ett giltigt förarbevis.

Redan nu hör man folk som förutspår att ungdomar kommer tycka att mödan inte är värd för att få köra moppe och helre väntar tills de får köra bil. Även mopedhandlarna väljer att avvakta med större inköp och marknadföring.


Volvo S60 concept på riktigt!

Teknikens värd har nyligen provkör den kommande Volvo S60 lite lätt. Eftersom det fortfarande är en prototyp så kunde de inte provköra den riktigt fullt ut.
 

Nu kommer pilot nummer två!

Nu släpper vi vår andra pilotfilm. Trotts att vi sedan drygt två veckor tillbaka redan har börjat med inspelningarna så vill vi lätt kunna visa upp någonting för eventuella sammarbetspartners.


Endast två programledare

Det kommer endast att vara två stycken programledare med i programmet. Adam Sundin som vi tidigare sagt också skulle vara programledare kommer bara att ingå i filmteamet. Det kommer som det ser ut nu att endast vara Johannes Holmlund och Ludwig Eriksson som kommer vara programledare. 

...OCH VINNAREN ÄR...

Vinnaren som kommer få smaska i sig hela 10 kilo godis är nu korad. Det var ett tuff fight under Vårmässans tre dagar där många kämpade om att få den bästa tiden i Need for speed, men bara en kunde vinna. 

Vinnaren är: OLIVER DHYR med tiden 01:52:97


Vi hade ju även utlovat lite tröstpriser som vi skulle lotta ut men de kommer vi att presentera under början av nästa vecka.

Har Skellefteå Sveriges minsta rondell?

Aftonbladets bil-bilaga har en spalt där de tänker utse Sveriges minsta rondell. Just nu har Vegby den minsta men första platsen kanske tas över av Skellefteå efter att vi varit i farten.
Vegbyrondellen har de mätt till ca två och en halv meter i diameter.
Vi kunde då klart se med hjälp av det klassiska ögonmåttet att Skellefteås rondell som finns på Falkträskvägen inte kan vara mycket mer än två meter.


Första riktiga inspelningsdagen

I lördags hade vi vår första riktiga inspelningsdag. Vi har beräknat att vi har nu avklarat en av ca 35 inspelningsdagar. Under första dagen var vi på en miniracing-tävling som Skellefteå motorsällskap arrangerade.




Intervju med Bosse bildoktorn

Vi fick oss en liten intervju med Bosse bildoktorn som hade en föreläsning på Vårmässan i Skellefteå. En av våra programledare, Johannes Holmlund tog fram mikrofonen.


Nu är programupplägget klart

Nu under kvällen lades den sista pusselbiten fast och nu vet vi hur serien kommer att se ut. Vi skulle så gärna vilja avslöja allt för er tittare men då blir det ju ingen överraskning. Men lite saker kan vi avslöja. 
Vi kommer att ha en majoritet med reportage där det humoristiska ska stå i centrum. Biltester är alltså inte prio nummero ett fastän det kommer en hel del.

På Vårmässan - Söndag

DAGS ATT PACKA IHOP
Vårmässan är slut för i år och vi går därifrån med nya kontakter och en vinnare. Tävlingen vi hade på mässan gick alltså ut på att få snabbast tid i en sprint-bana i Need for speed. Vinnaren kommer att koras under början av veckan och vi kommer att publicera namnet här på sidan.



På Vårmässan - Lördag

EN MASSA TÄVLANDE
Idag lördag har folk strömmat in på mässan och just nu regnar det lite smått ute så många kommer in i hallarna, vilket är bra för oss. Många deltar i vår tävling och vi har lyckats knyta många goda kontakter inför sommaren.

 

BOSSE SOM ÄR DOKTOR
Fick oss ett snack och en liten intervju med Bosse Bildoktorn som även tittade förbi i montern. Tyvärr hade han fullt upp som vanligt men vi fick hans nummer så man vet aldrig om han kanske dyker upp i programmet. :)



På Vårmässan - Fredag

ALLT KLART PÅ MÄSSAN
Äntligen har vi fått klart allting i montern och väntar på er besökare på mässan. VI kommer också utlösa en tävling i Need for speed med ett mycket lockande pris för dem som vinner. Men vad det är för någonting får bara ni som kommer och besöker oss att få veta. :)

 

TÄVLINGEN TAR SIN BÖRJAN
Nu börjar folk upptäcka vår tv-spelstävling. Bäst tid på en speciellt utvald bana vinner ......., just det ;) I morgon kommer vi att finnas där från klockan 10:00 fram till stängning så det är bara att komma förbi. 

  

Dags för Vårmässan...

I morgon börjar Vårmässan i Skellefteå och vi kommer såklart att ha en egen monter där. Lite uppdateringar för er som läst vår tidigare inlägg i samma ärende. Vi kommer att informera om programmet, visa vår pilotvideo, bjuda på lite gott och blandat och även sätta er besökare på prov med våra rally-tv-spel. 


Vi finns i Monter 261 A i mässhall 2. 
Varmt välkomna!


Inspelningar av pilot 2

Efter att folk inte tagit vår första pilot på stort allvar, vilket man kan förstå :P så spelade i in en till under gårdagen. Vi fick prova på mer av inspelningstempot och alla tekniska aspekter inför den kommande inspelningsstarten.

Forslunds var snälla nog att låna oss en Volvo V70 över dagen.

Ibland går det inte så bra...

Under dagen fick vi också veta att reklamcity var klar med vår Beachflagga.  


Vi kan inte säga något datum då den andra piloten kommer att kunna ses på nätet men om vi har tur så kan besökarna i vår monter på vårmässan få sig ett smakprov. 

Gratulerar Dahlgren!

VI gratulerar Robert Dahlgren som vann årets första STCC-lopp. Tommy Rustad tog hem det andra av två lopp under dagen vilket gjorde att Volvo stallet tog hem hela första tävlingen. 



Nu kan du också påverka!

Just nu sitter vi och diskuterar vad programmet ska innehålla. Vi har många idéer och många av dem kommer inte rymmas i första säsongen. Men nu ger vi dig chansen till att påverka innehållet. Har du eller vet du någon som byggt något roligt fordon? Hör av dig med vad som helst som kan vara av intresse till oss.

[email protected]


RSS 2.0